Het wettelijk recht om je zakelijke smartphone uit te zetten na werktijd. Na het werk de deur achter je dichttrekken en je niet druk maken over gemiste oproepen of binnenkomende mailtjes. De Franse werknemer die niet meer in de avonduren achter de laptop wil kruipen, kan sinds begin dit jaar een beroep doen op een wet die hen het recht geeft om de telefoon en e-mail te negeren.

Deze kerstvakantie belandde ik op een verloren moment op een pagina over Chinese astrologie. 2017 wordt het jaar van de haan. Hanen zijn scherpzinnig, georganiseerd, hebben hoge ambities en grote veerkracht. Ze kunnen echter ook verwaand en bazig zijn. Hanen hebben meer motivatie dan de andere dieren in de Chinese dierenriem, zijn hardwerkende multitalenten. Hanen vind je in beroepen als politicus, restaurant eigenaar, kunstenaar, acteur, financieel adviseur, accountant, journalist, tandarts en chirurg.

Leaseauto, dertiende maand, gebruik kunnen maken van een bedrijfsrestaurant. Vrijwel iedereen mag naast zijn salaris rekenen op een aantal secundaire arbeidsvoorwaarden.

Nu de arbeidsmarkt weer aan begint te trekken, moeten bedrijven weer wat harder hun best doen om goede medewerkers aan zich te binden. Dat kan natuurlijk met een hoog salaris, maar ook de secundaire arbeidsvoorwaarden spelen voor sollicitanten een belangrijke rol in hun keuze voor een nieuwe werkgever. Volgens loopbaancommunity Glassdoor behoren de arbeidsvoorwaarden en extra’s voor een derde van de werkzoekenden tot de belangrijkste overwegingen om een baan te accepteren.

Samenwerken is wel / geen*) kinderspel

*) doorhalen wat niet van toepassing is

Onze jongste zoon is een maand geleden gestart op de middelbare school. Al in de eerste week werd er een groepsopdracht gegeven. Het groepje zat aan onze keukentafel en ik kon vanuit mijn werkkamer meeluisteren. Hoe pakken 4 brugklassers, die elkaar nog niet goed kennen, de opdracht aan? Wie neemt de leiding? Welke strategie wordt er gekozen?

De economie trekt aan en incassobureaus hebben het weer druk met het incasseren van openstaande facturen. Vaak wordt hiermee wel het geld van de debiteur ontvangen maar geen antwoord gegeven op de vraag waarom de facturen niet in eerste instantie werden betaald.