Onlangs kreeg ik er weer een. Zo'n vraag waardoor je, ondanks al je kennis en ervaring, even op het verkeerde been gezet wordt. Tijdens een intake stelde mijn gesprekspartner: "Ik zie dat je heel veel verschillende dingen gedaan hebt: Projectmanagement en lijnmanagement, operations en sales, business en IT. Je hebt een eigen onderneming, een platform voor professionals, onderneemt daarnaast nog enkele andere activiteiten. Maar ..."

"Waar ben je nou eigenlijk echt goed in?"

 

Evaluerend

Toen ik op een later moment het gesprek evalueerde realiseerde ik me dat, wanneer je als zelfstandig professional meer aanbiedt dan je eigen expertise, (personal) branding ineens zeer belangrijk voor je wordt. Wanneer je het goed doet schept het duidelijkheid voor opdrachtgevers en is de kans op het verkrijgen van een opdracht ineens een stuk groter. Wanneer je het niet goed doet weten opdrachtgevers niet waar ze aan toe zijn en word je niet uitgenodigd of voorgesteld.
Ik denk dat veel collega's zich dit niet of onvoldoende beseffen.

Mijn opzet

Nu heb ik al jaren het domein www.haasdijk.com. Het eerste wat ik naar aanleiding van bovenstaande ervaring gedaan heb is mijn weblog verwijderen. Hiervoor is vorige maand een online CV in de plaats gekomen. Deze vervangt niet het CV wat ik naar opdrachtgevers of intermediair stuur maar dient als landingspagina wanneer iemand op mijn naam googelt. Het verwijderen van alle oude verwijzingen in deze search-engine is trouwens nog een hele uitdaging.
De tweede stap, het volledig vernieuwen van de zakelijke website is zojuist afgerond.
Of ik in mijn opzet geslaagd ben? De tijd zal het leren. Ik leer van iedere feedback. 

Sparren

Speelt bij jou iets soortgelijks? Bel of mail me gewoon. Een keertje sparren met een collega kan immers nooit kwaad. Inmiddels heb ik de nodige ervaring opgebouwd met (online) personal branding en kan je wellicht verder helpen.

Peter Haasdijk

profidor.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 (0)613272159