s2w

Blended Learning is voor professionals die veel informatie in korte tijd tot zich moeten nemen de ideale manier van leren. Zo kan de professional zich focussen op de informatie die hij/zij direct nodig heeft en overige informatie tot zich nemen wanneer dit relevant is.

Een kort artikel over Blended Learning van Steps2Wisdom!, maker van o.a. de gratis online introductie Debiteurenbeheer.

Heb jij dat ook, dat je wel wil veranderen, maar dat je na korte tijd merkt dat je toch weer vervalt in je oude gewoontes?

wik

Om consumenten te beschermen tegen hoge incassokosten is de Wet Incassokosten geintroduceerd. Hierbij zijn de kosten afhankelijk gemaakt van het factuurbedrag. De wet schrijft ook voor hoe de consument geïnformeerd moet worden bij uitblijven van betaling.

Respecteer je netwerk!

Ook ik ontvang geregeld uitnodigingen van personen die mij graag willen toevoegen aan hun contacten. Sommige heb ik werkelijk nog nooit ontmoet. Een paar jaar geleden zou ik een dergelijke uitnodiging nooit hebben geaccepteerd echter inmiddels ben ik daar vanaf gestapt.

Je wordt ondernemer omdat je ergens goed in bent. Je doet dat beter dan de meeste anderen. Je kunt iets wat voor een ander waardevol is. Zo waardevol dat ze je ervoor willen betalen.

Helaas is dat voor een ondernemer niet genoeg. Veel meer dan voor iemand in loondienst geldt dat een ondernemer van heel veel markten thuis moet zijn. Je moet iets weten van financiën, sales, marketing, administratie, contracten, incassoprocedures, websites, huisstijlen, belastingen, facturering, noem maar op. Alles ligt op jouw bordje.

Als coach begeleid ik regelmatig - startende - ondernemers. Ondernemer zijn is een vak. Een vak dat je leert met vallen en opstaan. Een vak dat iedere dag andere uitdagingen brengt. Ondernemer zijn kun je leren. Vooral door te doen. Theorieën en boeken zijn er genoeg, het gaat er uiteindelijk om wat je er mee doet, welke invulling je aan je het ondernemer-zijn geeft.