Onlangs kreeg ik er weer een. Zo'n vraag waardoor je, ondanks al je kennis en ervaring, even op het verkeerde been gezet wordt. Tijdens een intake stelde mijn gesprekspartner: "Ik zie dat je heel veel verschillende dingen gedaan hebt: Projectmanagement en lijnmanagement, operations en sales, business en IT. Je hebt een eigen onderneming, een platform voor professionals, onderneemt daarnaast nog enkele andere activiteiten. Maar ..."

"Waar ben je nou eigenlijk echt goed in?"

Als zelfstandig professional moet je het allemaal zelf doen en zelf uitzoeken. Je loopt regelmatig aan tegen de grenzen van je eigen wereldje en kan heerlijk blijven ronddobberen in je 'bubble'. Ook ik heb als zelfstandig professional heel wat ronddobber-momenten gekend. En eerlijk gezegd, ze komen af en toe nog wel eens langs.

hoofdpijn

Debiteurenbeheer is relatiebeheer! Vaak wordt de debiteurenbeheerder geconfronteerd met problemen of vragen die bij de eigen onderneming bekend (zouden moeten) zijn, maar waar niet op gereageerd wordt. Opdrachtgevers blijken daarbij blij te zijn dat er "iemand" reageert en naar ze luistert. Een open deur?

s2w

Blended Learning is voor professionals die veel informatie in korte tijd tot zich moeten nemen de ideale manier van leren. Zo kan de professional zich focussen op de informatie die hij/zij direct nodig heeft en overige informatie tot zich nemen wanneer dit relevant is.

Een kort artikel over Blended Learning van Steps2Wisdom!, maker van o.a. de gratis online introductie Debiteurenbeheer.

Heb jij dat ook, dat je wel wil veranderen, maar dat je na korte tijd merkt dat je toch weer vervalt in je oude gewoontes?

wik

Om consumenten te beschermen tegen hoge incassokosten is de Wet Incassokosten geintroduceerd. Hierbij zijn de kosten afhankelijk gemaakt van het factuurbedrag. De wet schrijft ook voor hoe de consument geïnformeerd moet worden bij uitblijven van betaling.

Respecteer je netwerk!

Ook ik ontvang geregeld uitnodigingen van personen die mij graag willen toevoegen aan hun contacten. Sommige heb ik werkelijk nog nooit ontmoet. Een paar jaar geleden zou ik een dergelijke uitnodiging nooit hebben geaccepteerd echter inmiddels ben ik daar vanaf gestapt.